SukkaSafari -villasukkakävely Karhunmäessä, Kukkolan puulajipuistossa

7.2.2024

Torstai arki-iltana 22.2.2024 viikko on mukava katkaista koko perheen ulkoilulla Kukkolan puulajipuistossa. Osoite on Vanha Valtatie 70 ja paikka sijaitsee Karhunmäessä.

Jos tulet paikalle autolla, tilan pihapiirissä on autoille hyvin tilaa jättää parkkiin. Moottorikelkalla tehty reitti alkaa vanhan saunarakennuksen ja navetan välistä. Kulkusuunta on vasemmalle, eli ensin lähdetään Hiljaiselle huoneelle päin. 

Reitti on vajaan kilometrin mittainen, jota pitkin voit turvallisesti kokeilla villasukissa tepastelua. 


Mitä tarvitset SukkaSafarille?

Tarvitset villasukat, kahdet tai kolmet, jotka puet jalkaasi. Talvikenkäsi voit laittaa vaikka kestokassiin ja kantaa olalla. Villasukkien varret voi halutessaan laittaa kiinni kumilenksuilla tai vaikka hiusdonitsilla, niin sukat pysyvät silloin hyvin jalassa.

Reitti kulkee hehtaarin kokoisen Kukkolan puulajipuistossa puikkelehtien eri puulajien välissä. Voit poikeita reitiltä Kukkolan kodalle, jossa on tulet valmiina, jos vaikka haluat paistaa samalla reissulla eväsmakkarat.

4H on  paikalla tapahtumailtana torstaina klo 17 - 20.


https://orivesi.fi/kokeile-talven-2023-hyvinvointilajia-villasukkajuoksua/  linkistä löytyi vinkkejä villasukkakävelyyn:

Kuusi vinkkiä villasukkajuoksuun

  1. Iloinen ja ennakkoluuloton mieli. Villasukkailu on hauskaa, eikä sitä pidä ottaa liian vakavasti!
  2. Pue kahdet tai kolmet villasukat päällekkäin. Alussukaksi voit laittaa tavallisen urheilusukan. Suosittelemme käyttämään esimerkiksi hiusdonitsia tai muuta hius- tai kumilenkkiä kiinnikkeenä nilkkojen kohdalla, jotta villasukkien varret pysyvät paikoillaan.
  3. Valitse mieleisesi paikka villasukkajuoksulle. Suosittelemme lumisia metsäpolkuja tai umpihankea.
  4. Paras sää villasukkajuoksuun on pakkassää. Kovin märissä olosuhteissa sukkiin tarttuu lunta, joka tekee juoksusta haastavampaa. Varo myös kovin jäistä alustaa.
  5. Juoksun sijaan myös villasukkakävely on hyvinvointia edistävä laji sekä upea ja rentouttava kokemus!
  6. Laji sopii kaikille vauvasta vaariin. Lähde yksin tai yhdessä. Villasukkajuoksu tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Laji muistuttaa paljasjalkajuoksua ja on pehmeässä hangessa harrastettuna nivelille ja luustolle ystävällistä sekä aktivoi jalkaterän lihaksia.