Toiminta

Kerho- ja leiritoiminnan lisäksi huolehdimme osasta Joensuun kaupungin koirapuistoista, kauttamme saa vuokrata viljelypalstoja sekä työllistämme nuoria Helppi-työpalvelussa. 

4H-kerhotoiminta syksyllä 2023

JOENSUUSSA JA LIPERISSÄ

Päivitetty 17.9.2023


Ilmoittautuminen kerhoihin on nyt avoinna kaikille. Kerhotarjottimien alapuolella on linkki ko. alueen kerhotarjontaan, joista voit valita mieluisen kerhon ja ilmoittautua juuri siihen.

Kerhot alkavat ilmoitettuna ajankohtajana, jos kerholaisia on ilmoittautunut vähintään 7. Jos ilmoittautuneita ei ole aloituspäivään mennessä tarpeeksi, ilmoittautumisaikaa jatketaan, ja tavoitteena on saada kerho käyntiin parin viikon päästä alkuperäisestä aloitusajankohdasta. Vastaavasti kerhon päättymisajankohta siirtyy kahdella viikolla eteenpäin. 

Kerhonohjaajaksi voi hakea myös kerhokauden aikana.

 Ohjaajaksi voit hakea voit täältä.

4H:n jäsenenä kerhoilet edullisemmin


Ensi vuosi on 50. toimintavuotemme, joten sen kunniaksi jo tänä syksynä osa kerhoista on ilmaisia jäsenillemme. Ei-jäsenen hinta on 50e/syyskausi. Safkasankareiden ja Kepparikerhon tarvikkeet ovat vähän askartelutarvikkeita arvokkaampia, joten niissä on 25 euron maksu myös jäsenille 10 x kerhokerrasta. Ei-jäsenen kerhohinta on 65e.

Kannattaa siis liittyä jäseneksi. Kerhoja on useampia, joten jo tänäkin syksynä jäsenellä voi olla mahdollista osallistua esim. Karhunmäessä tai Liperissa useampaan kerhoon samalla jäsenmaksulla. Ja tietenkin kevätkauden kerhot ovat myös jäsenhintaisia tällä samalla jäsenmaksulla.

Liittyminen jäseneksi on helppoa. Jäsenmaksu on 31.8 asti vielä edullisempi 35e vuodessa, hinta nousee valtakunnallisesti 1.9 .2023 40 euroon. Jäsenkausi on rullaava  eli jäsenyys on voimassa vuoden liittymisestä lähtien. Tämä tarkoittaa, että esim. syksyllä liittyessä jäsenhintaan voi kerhoilla vielä kevätkauden ja jäsenyys ulottuu vielä tulevaan, seuraavan kesän kesäleirikauteen.

Jos perheessänne on useampi kerholainen, kannattaa koko perheen liittyä, koska perhemaksu on 75e/85e. Jäsenmaksu on voimassa vuoden maksupäivästä eteenpäin. Jäseneksi voit liittyä jo saman tien

 tästä.


Jäsenmaksun voi maksaa verkkopankissa liittyessään jäseneksi. Tämä on nopein tapa saada meille tieto jäsenyydestä, ja osaamme laskuttaa kerhomaksun oikein. Lapsesi on  tervetullut kerhoon vaikka ette haluaisi liittyä jäseneksi, kerhomaksu on silloin 50 - 65e/kausi.


Jäsenyys mahdollistaa, ei velvoita

4H:n jäsenyyden myötä vanhemmille ei tule ylimääräisiä velvollisuuksia: 

ei siis talkoita tai varojenkeräyksiä.

 Jäsenyys mahdollistaa lapsen osallistumisen toimintaan, jossa tehdään, tutustutaan ja kokeillaan ilman suoritustavoitteita tai paineita. Jäsenmaksu on yhdistykselle tärkeä, sillä osa toimintamme rahoituksesta perustuu jäsenten määrään. Valinnallasi on siis paikallista merkitystä! Päätös on kuitenkin sinun ja lapsesi on tervetullut mukaan oli hän sitten jäsen tai ei.

Jäsenellä on tapaturmavakuutus kaikessa 4H toiminnassa. 

Kerho- ja leiritoimintaan on saatu paikallisen harrastustoiminnan avustusta Itä-Suomen Aluehallintovirastolta.

Nuorisojäsenet ovat tärkeitä järjestöllemme ja jäsenet varmistavat toimintamme jatkuvuuden. Toivomme, että liitytte yhdistyksemme jäseneksi, sillä toimintamme saama valtionavustus perustuu pitkälti nuorisojäsentemme määrään. Jäseneksi liittymällä varmistat toiminnan jatkuvuuden paikkakunnallasi.

Koirapuistot

Joensuun 4H-yhdistys huolehtii osasta Joensuun kantakaupungin koirapuistojen valvonnasta. Valvontatyö työllistää  kahdeksan paikallistan nuorta, joilla kullakin on oma puisto hoidettavana. Tämän lisäksi kausittain puistot työllistävät trimmeröinti ja raivaustyössä useamman nuoren.

Hankkeet

Toteutuneista hankkeistamme löydät tietoa otsikon linkistä.