Syksyn 2024 kerhot 

alkavat elo-syyskuussa 

Kerhot tulevat julki nettisivuille elokuun aikana. Kerhot löytyvät myös Joensuun kaupungin Harrastuskalenterista.

Kerhotoimintaan on saatu paikallisen harrastustoiminnan avustusta Itä-Suomen Aluehallintovirastolta.


Syksyn 2024  kerhotoiminta  Joensuussa ja Liperissä

Kerhokausi alkaa elo-syyskuussa 2024. Kerhon ollessa täynnä, siitä kerrotaan jo kerhokuvauksen yhteydessä, jos näin on päässyt käymään. 

Safkasankarit-kerhot on tarkoitettu alakoulun 3-6 -luokkalaisille. Muut kerhot sopivat kaikille alakouluikäisille. Kevätkauden kerhot päättyvät maaliskuun lopussa ja syksyn kerhot marras-joulukussa. Kerhokertoja kussakin kaudessa on 10. 

Kerhot eivät kokoonnu hiihtolomaviikolla 10 eikä syyslomaviikolla 42.

Kerhot alkavat ilmoitettuna ajankohtajana, jos kerholaisia on ilmoittautunut vähintään 8. Jos ilmoittautuneita ei ole aloituspäivään mennessä tarpeeksi, ilmoittautumisaikaa jatketaan, ja tavoitteena on saada kerho käyntiin parin viikon päästä alkuperäisestä aloitusajankohdasta. Vastaavasti kerhon päättymisajankohta siirtyy kahdella viikolla eteenpäin. 

Kerhonohjaajaksi voi hakea myös kerhokauden aikana.

4H:n jäsenenä kerhoilet edullisemmin

Liittyminen jäseneksi on helppoa. Jäsenmaksu on 40 euroa. Jäsenkausi on rullaava  eli jäsenyys on voimassa vuoden liittymisestä lähtien. Tämä tarkoittaa, että esim. syksyllä liittyessä jäsenhintaan voi kerhoilla vielä kevätkauden ja jäsenyys ulottuu vielä tulevaan, seuraavan kesän kesäleirikauteen.

Jos perheessänne on useampi kerholainen, kannattaa koko perheen liittyä, koska perhemaksu on 85e. Jäsenmaksu on voimassa vuoden maksupäivästä eteenpäin. Jäseneksi voit liittyä jo saman tien:

 Liityn Joensuun 4H-yhdistyksen jäseneksi.


Jäsenmaksun voi maksaa verkkopankissa liittyessään jäseneksi. Tämä on nopein tapa saada meille tieto jäsenyydestä, ja osaamme laskuttaa kerhomaksun oikein. Lapsesi on  tervetullut kerhoon vaikka ette haluaisi liittyä jäseneksi, kerhomaksu on silloin 70e - 90e/kausi.


Jäsenyys mahdollistaa, ei velvoita

4H:n jäsenyyden myötä vanhemmille ei tule ylimääräisiä velvollisuuksia: 

ei siis talkoita tai varojenkeräyksiä.

 Jäsenyys mahdollistaa lapsen osallistumisen toimintaan, jossa tehdään, tutustutaan ja kokeillaan ilman suoritustavoitteita tai paineita. Jäsenmaksu on yhdistykselle tärkeä, sillä osa toimintamme rahoituksesta perustuu jäsenten määrään. Valinnallasi on siis paikallista merkitystä! Päätös on kuitenkin sinun ja lapsesi on tervetullut mukaan oli hän sitten jäsen tai ei.

Jäsenellä on tapaturmavakuutus kaikessa 4H toiminnassa. 

Kerho- ja leiritoimintaan on saatu paikallisen harrastustoiminnan avustusta Itä-Suomen Aluehallintovirastolta.

Nuorisojäsenet ovat tärkeitä järjestöllemme ja jäsenet varmistavat toimintamme jatkuvuuden. Toivomme, että liitytte yhdistyksemme jäseneksi, sillä toimintamme saama valtionavustus perustuu pitkälti nuorisojäsentemme määrään. Jäseneksi liittymällä varmistat toiminnan jatkuvuuden paikkakunnallasi.

Joensuun 4H-yhdistys huolehtii osasta Joensuun kantakaupungin koirapuistojen valvonnasta. Valvontatyö työllistää  kahdeksan paikallistan nuorta, joilla kullakin on oma puisto hoidettavana. Tämän lisäksi kausittain puistot työllistävät trimmeröinti ja raivaustyössä useamman nuoren.

Toteutuneista hankkeistamme löydät tietoa otsikon linkistä.