Hyvinvointia kasvitarhapalstoilta

1.3.-31.10.2017


Joensuun 4H -yhdistys järjesti Hyvinvointia kasvitarhapalstoilta -hankkeen osana Joensuun KAKE -hanketta 1.3.-31.10.2017. 

Hankkeen kuvaus:

Järjestämme monipuolista ja rentoa kuntouttavaa ryhmä- ja harrastustoimintaa Joensuun alueen viljelypalstoilla ja sääolosuhteet huomioiden sisätiloissa. Hankkeen aikana sinun on mahdollista osallistua asuinalueiden viihtyvyyden lisäämiseen ja kehittämiseen osallistumalla viljelypalstojen kunnossapitoon. Tämän myötä sinulla on mahdollisuus tutustua kaupunkiviljelyyn ja kasvattaa itse kasveja ryhmän omalla palstalla.


Hankkeen tavoite


Hankkeen tavoitteena on edistää osallistujien hyvinvoinnin, osallisuuden ja toimintakyvyn kehittymistä. Hankkeessa hyödynnetään Green Care -toimintamallia, jossa luonnon omaa elvyttävyyttä ja sen tarjoamia toimintamahdollisuuksia kehitetään kuntouttavan ryhmä- ja harrastustoiminnan työvälineeksi.

Tarjoamme ohjattua ja säännöllistä toimintaa, joka tarjoaa mahdollisuuden solmia uusia sosiaalisia kontakteja yhteisöllisen ja päihteettömän toiminnan parissa. Tärkeintä toiminnassa on kesästä, kasvusta, oppimisesta ja yhdessäolosta nauttiminen.


Kohderyhmä


Mukaan ovat tervetulleita kaikki työelämän ulkopuolella olevat tai työssä jaksamiselleen muuten tukea tarvitsevat henkilöt, jotka kaipaavat arkeensa päihteetöntä ja yhteisöllistä kesätoimintaa. Kaikki toiminnot suunnitellaan yhdessä niin, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus tehdä ja osallistua oman toimintakykynsä mukaisesti, joten mukaan pääsee taidoista ja toimintakyvystä riippumatta.

Ryhmätoimintaa aloitellaan huhti–toukokuussa ja ne päättyvät hankkeen päättyessä lokakuun lopussa. Ryhmiin osallistuminen ja toiminta tulee olemaan osallistujille maksutonta.

Ryhmien lisäksi tarjoamme hankkeen aikana teemapäiviä, joihin voi osallistua, vaikka ei olisikaan mahdollisuutta sitoutua ryhmätoimintoihin. Tapahtumista ilmoitetaan näillä sivuilla erikseen.

Hankkeen ohjaajana toimi Maria Lappalainen.