Lasten kanssa viljelypalstalla

11.5.2023

Viljelypalstalla on monia mahdollisuuksia, jotka sopivat myös lapsille. Se on erinomainen paikka oppia uusia taitoja ja saada kokemuksia kasvien kasvatuksesta ja luonnosta. Lapsille viljelypalstalla puuhailu voi olla hauskaa ja opettavaista samanaikaisesti. Tässä on muutama esimerkki siitä, mitä lapsi voi tehdä viljelypalstalla:

Istuttaminen: Lapsi voi auttaa istuttamalla kasveja, kuten siemeniä, taimia ja sipuleita. Istuttaminen on helppoa ja nopeaa, ja lapset voivat oppia istuttamisen perusteita.

Kastelu: Lapset voivat auttaa kastelemalla kasveja. He oppivat, kuinka paljon vettä kasvit tarvitsevat ja milloin kastella.

Kitkeminen: Lapsille voi opettaa, miten kitketään rikkaruohoja, jotka voivat estää kasvien kasvua. Kitkeminen on helppo ja palkitseva tehtävä, joka auttaa lapsia ymmärtämään, kuinka tärkeää on huolehtia kasvien terveydestä.

Sadonkorjuu: Kun kasvit ovat valmiita, lapset voivat auttaa sadonkorjuussa. He oppivat, kuinka eri kasvit näyttävät, kun ne ovat valmiita kerättäviksi, ja kuinka poimia kasvit oikealla tavalla.

Askartelu: Viljelypalstalla kasvavista kasveista voi tehdä erilaisia askarteluja. Lapsille voi esimerkiksi opettaa, kuinka tehdään kukkaseppeleitä, kasvivärejä tai muita kasveista tehtyjä koristeita.

Oppiminen: Viljelypalstalla on mahdollisuus oppia paljon uutta. Lapset voivat oppia kasvien kasvusta, ekosysteemeistä ja eri kasvien käytöstä ruoanlaitossa. Viljelypalstalla voi myös opettaa lapsille, kuinka tärkeää on huolehtia ympäristöstä ja kierrättää.

Kaiken kaikkiaan viljelypalstalla on monia mahdollisuuksia lapsille. Lapset voivat oppia uusia taitoja, kokea kasvien kasvun ihmeen ja oppia vastuullisuutta. Viljelypalstalla voi olla myös hauskaa, kun lapset oppivat uusia taitoja ja viettävät aikaa ulkona luonnossa.